Ismét hoztunk nektek egy egyszerű, de annál nagyszerűbb finomságot. Fahéjas almarózsák – a link-re kattintva, megnézhetitek a videót.
Amire szükséged lesz (8db almarózsához):
- 2 db alma
- fél citrom leve
- 1 cs. mirelit leveles tészta
- 3 ek. baracklekvár
- 1 ek. víz
- fahéj
Az almákat vékony szeletekre szeljük, majd egy tálba tesszük. Felöntjük vízzel, belecsavarjuk a fél citrom levét és a mikróba tesszük kb. 3 percre. Ez azért szükséges, hogy az almaszeletek kellően megpuhuljanak, és a feltekerésük könnyű legyen.
Ezután a mirelit leveles tésztát kinyújtjuk, és 5 cm-es sávokat vágunk belőle. A felületét megkenjük a baracklekvárral, megszórjuk a fahéjjal. Az almaszeleteket a videón látható módon a tészta szélére helyezzük, majd szépen feltekerjük.
És már készen is vannak a kis alma rózsák. Muffin formába helyezzük őket, és 180 fokon 20-25 percig készre sütjük. Porcukorral ízesítjük, és megesszük 🙂
Más Quick & Easy receptért kövessétek a PaintyCloud-ot Facebook és Youtube oldalunkon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: